torsdag 30. juli 2009

Cowboy & dårlig vær

Forrige helg var vi på Cowboy fest! Dette var utrolig morro! Det var rundt en 50 personer der og alle hadde kledd seg ut som Cowboyer! Det var grilling og masse morro. Vi lekte kjepphest konkurranse og finne nåla i høystakken samt masse annet morro!
Ellers var vi en tur på Borøya hos noen venner. Utrolig flott øy og kjempekoslig var det. Turen over dit var ganske skvalpete! På kvelden når vinden hadde lagt seg sammen med de små, tok vi turen over havet igjen og til vårt faste sted;) Der overnattet vi og dagen etter kom knallværet! Men vi reiste hjem igår og takk for det! Idag er det Storm, ihvertfall meldt det! Og i morgen fyller store Søs 6 år! Hipp Hipp Hurra;) Så nå må jeg bake kaker og vaske! 

Legger ved dette bildet også! Synes det viser hvordan sommeren har vært her!

onsdag 22. juli 2009

Borte bra, hjemme best!

 Nå har vi kost oss masse på hytta i en god uke ! Nesten redd for å si det, men å komme hjem til "alt" hjemme er jo veeeeeldig deilig! Hytta har jo alt hva man trenger, men.... 
Hytta ligger i Stavern og på er ett paradis med småfolk og alt;)
Her er noen bilder som jeg tok med mobil

                   Søs har fått seg en nybakt cookie som hun ikke
greide å spiseopp før hun tok seg en blund!

 Far og sønn tok seg en cowboy strekk på svalbergene


Søs og Arnold ser på utsikten!










Men nå er det tilbake til "hverdagen" i Ferien og nå skal huset vaskes og males. Murer pusses og fikses..... Det er alltid noe å gjøre, eller som svigerfar sier; når du er ferdig, kan du jo bare begynne forfra igjen! Og sant er jo det! Men nå må jeg nyte popcornen og vinen! 

PS Til helgen skal vi på cowboyfest..... noen som har noen idè om hva jeg kan ha på meg?????








mandag 13. juli 2009

krabber










Jippi vi fikk krabber! Bare to, men to er jo bedre enn ingen! Den ene veide hele 700g mens den lille veide snaue 250g! Ikke mye mat i dem, men nok til at vi alle fikk smake og kost oss! Nå skal tegnene ut på dypere vann og vi håper på                                                                                         fler krabber så vi kan ha ett lite krabbekalas! 

Jeg pleier å koke krabbene i vann som er godt saltet (helst maldonsalt) og en god skive med sitron! Fler krabber... mer sitron!



I morgen reiser familien på hytta og blir der noen dager! Vi har ett lite paradis i Stavern hvor min fars familie kommer fra. Så da blir det lite blogging og mye avslappning!


Så til da....
 Fortsatt god ferie 

søndag 12. juli 2009

Sommer i Norge








Sommer i Norge er ikke alltid bare sol sol sol! Men ofte mye regn! Skal egentlig ikke klage for i år har det jo vært flott til nå! Hvertfall her hvor vi bor! Men man ønsker seg jo alltid mer sol da!

Går satt vi ut noen krabbe tegner! Trakk dem i dag, men fangset var ikke stor... (= 0)!! Men nå har vi byttet agn til rekeskall og makrell så nå må vi få noe imorgen! Tvi tvi!







Her har vi lillemann med søs sin paraply!





lørdag 11. juli 2009

Blåskjelloppskrift



Jeg og min mann elsker alt som kommer fra sjøen! Spensielt skalldyr! 

I går koste vi oss med blåskjell, krabber, reker og litt sushi!

Blåskjellene pleier jeg å annrette slik:

1 nett med blåskjell eller en passe stor gryte full
2-3 dl hvithvin av ønske
1 liten løk, hakkes i små biter
1-2 fedd hvitløk

kok dette sammen til alle blåskjellene er åpne.
Sil så av "vannet"  og hell dette tilbake til gryten. Ha så oppi en god skvett fløte ( ca halve tar jeg) Og gressløk i små biter. La dette koke til en tykk masse. Hvis du ønsker litt "piff" i denne sausen så tilsett ca 2 ss med søtchilisaus eller frisk chili (da såklart litt mindre enn 2 ss!).

Del skjellene i to, ta den delen med maten og legg på ett illfast fat. Når alle er delt og lagt på fat ha over sausen og strø så over loffbrødsmuler! Inn i ovnen på sterk varme til brødsmulene blir brune...... Spises varme!  Men husk: før du koker blåskjell.... Hvis ikke ett blåsjell lukker seg når du knipser på det... KAST DET! Ikke kok blåskjell som ikke lukker seg først! Og når de er kokt, ikke spis blåskjell som ikke har åpnet seg under kokingen!




















fredag 10. juli 2009

Båtliv+hund

I det deilige sommer været som har vært har hele familien tuslet rundt i båt. Vi koser oss i skjærgården! Til og med vår bulldog liker dette livet! Når vi fikk han var vi litt bekymret for om han ville like båtlivet, men det har gått over alle forventninger! Han stor trives!
 Her ligger Arnold og lurer på om han skal hoppe eller ikke! ;)
 
Hva er det du vil? Ikke så mange som har lyst til å komme ombord når de ser dette fjeset!  

fredag 3. juli 2009

Gordon - gresshoppe


Da jeg kom inn i stuen til morgen i dag, trodde jeg vi hadde fått besøk av grønne mars menn! Jeg hilste pent på denne skapningen som hang fra taket og tittet litt nærmere.... Men så gikk det opp for meg at dette slettsikke var noe utenomjordisk, men en gresshoppe på steorider! Å himmel den var så stor!  min første reaksjon.... Ring min mann..... Du må komme hjem med en eneste gang! Han: hva er galt... har det skjedd noe!?????? Jeg: det er en enorm gresshoppe her som du MÅ ta! !!!!!! Han; hahahahahahahaha..... your on your on babe! Jeg: HVA??????????????

Etter litt tenking... så kom je
g frem til at støvesugerene sikkert kunne ta den enkelt å greit! Rigget frem støvesugeren tittet opp på gresshoppen som nå hadde fått navnet Gordon! 
Gordon forstod tydeligvis at han nærmet seg enden av livets gang og gjorde seg klar til angrep ved å flekse muskler! Jeg backet jo så klart ut og tenkte .... Herregud, jeg er i livsfare! 

Mobilen piper og det var min kjære mann igjen! Bestiller du bord på resturanten....... Svar: Ja hvis du kommer å tar Gordon!
Telefonen ringer! Hvem er Gordon???????? Svar: Gresshoppa!  reponsen: Har du ikke fått den ut enda?????? Jeg: #$("(/%26541"$)!

Håven.... tenkte jeg! Den kan jeg lirke udyret ned i og få den ut! Så det gjorde jeg, men at denne skapningen kunne veie nærmere 20 kg ante jeg ikke ;) Når jeg da bar denne ut tenkte jeg i mitt hode; godt ikke den hoppet på
 meg for jeg har jo grønn tshirt på meg! Gordon kunne jo tro at jeg var en busk eller ett tre eller noe sånt!?  
Så fikk jeg lempet den ut av håven og gikk inn til mine barn og sa SÅNN på sørlandsk som bare sørlendinger gjør når de har gjort noe de er fornøyde med! .........


Mamma..... hva er det du har på ryggen?????????????????????
















Bildet er lånt fra nettet