torsdag 29. oktober 2009

enda ett middagstips

Bakt torsk i spansk salsa

Foto: Terje Visnes

 

Middag til fire, eller del av tapasanretning:

1 boks hermetisk paprika

4 store plommetomater

Salt, pepper

3 ss sherryeddik

3 ss olje

Saft av en halv sitron

1 neve basilikum

800 g lettsaltet torsk

125 g stekechorizo

 

1. Lag salsa ved å hakke tomat og paprika og blande sammen med basilikum, olje, sherryeddik, sitronsaft, litt salt og litt mer pepper. Masser sammen.

2. Rens og skjær fisken i passende biter. Krydre med litt salt og pepper.

3. Skjær chorizo i passende biter og stek i olje i noen minutter.

4. Legg to tredjedeler av salsaen i bunnen av en ildfast form. Legg fiskebitene oppå, så chorizo og til slutt resten av salsaen.

5. Stek i ovn på 200 grader i 20–25 minutter.

6. Server med godt landbrød eller annet tilbehør du måtte foretrekke (aioli til er også godt!).

 Ett lite tips: ikke bruk frossen torsk! Den MÅ være tint ellers blir det veldig "vått"


2 kommentarer:

  1. Du.. gi ut kokebok!! Flekkerøyfest.. eller noe. Tenk å kult!

    SvarSlett
  2. Haha..... ja til mandag skal jeg på husmorlaget å lage tapas;) HIHI!

    SvarSlett